Nu har jag skördat en skrälldus med tomaterna ’Heartbreaker Vita’ och ’Black Cherry’.
Det har varit ett bra år för växtligheten här i södra Dalarna. Mycket sol och lagom mycket regn.
Min favorittomat ’Heartbreaker Vita’ har levererat som vanligt, jag har två sådana här plantor:
Jag gör det enkelt för mig genom att semitorka tomater i ugnen. Sen fryser jag in dem i portionsförpackningar för att använda till allt möjligt under vinterhalvåret.
Jag delar tomaterna på mitten, lägger dem på bakplåtspapper på en plåt, saltar och pepprar och torkar i varmluftsugn 125 grader ca 3 timmar:
I kväll äter sambon och yngstsonen surströmming hos svärföräldrarna. Äldstsonen ska laga till vannameiräkor och pasta till honom och mig – vi gillar INTE surströmming.
Jag längtar efter att få äta smällgoda räkor med ett glas riesling till!!!
/Pia Marianne